Dette er en anbefaling, der kommer fra en ekstern kilde, men kan være hensigtsmæssig for nogle patienter. Anvend helst ikke denne metode uden en anbefaling fra en autoriseret læge. Følgende tager udgangspunkt i en mor, der vil hjælpe sin dreng med at få sunde tænder.

Tandpasta & Skylle: Udskift tandpasta med 2% Lugols jod (Jod fra butikken er ikke den samme, brug ikke regelmæssig jod), læg 2-3 dråber på tandbørsten og børst tænder som sædvanlig. Vi blander også destilleret vand med en dråbe jod som han skal skylle munden med.

Floss: Med børn kan det være svært at få dem til at bruge almindelig floss, så vi køber tandpicks. Brug ved hver børstning.
BEMÆRK: Brug ikke floss med fluor på (iht. den holistiske tandlæge). Floss er bedst at bruge, før du børster, eller gør en hurtig børstning med vand for at børste maden væk.

Kokosolie: Skyl og eller pensel med naturlig kokosolie. Dette er et naturligt oralt desinfektionsmiddel, som kan hjælpe med at rense munden uden alkohol eller toksiner. Det har også en behagelig smag. Olietrækning (aka swishing) i 15-20 min vil desinficere hele munden.

Vi anbefaler Hørsholm tandlæge. Der er flere klinikker i Nordsjælland.