Tandblegning kan hjælpe på misfarvning, og en tandlæge i Kokkedal tilbyder netop dette. Dine tænder kan blive plettet eller misfarvet af en række forskellige årsager. Derfor kan det give mening at få foretaget tandblegning. Hvis du vil gøre tænderne lysere og hvidere, kan du gøre det sikkert. Der er en række muligheder at vælge imellem ift. tandblegning. Du kan besøge din tandlæge for blegning eller prøve dig frem med hjemmeblegningsprodukter. Der er nogle bivirkninger fra tandblegning ift. alle de forskellige metoder, men de fleste konventionelle blegebehandlinger er sikre at bruge, så længe du følger produktets anvisninger. For at være på den sikre side, bør du altid kontakte din tandlæge.

Du skal beslutte, hvordan du bleger tænderne, baseret på den type misfarvning du ligger inde med. Derved kan du få det mest effektive resultat.

Tandblegning muligheder Pæne tænder hos tandlaege fra Kokkedal

Der er som sagt mange metoder og produkter til rådighed, ift. at gøre dine tænder lysere. Du er måske forvirret over, hvad du skal bruge, og hvilke metoder, der er sikre.

Der er tre generelle kategorier af blegemetoder, som er følgende:

  1. udleveret af din tandlæge til brug derhjemme
  2. administreres af din tandlæge
  3. fås i håndkøb og foretages i hjemmet uden tilsyn af din tandlæge

Du kan vælge en bestemt metode til tandblegning baseret på en eller flere faktorer, herunder:

  • den type misfarvning, du har
  • de konkrete omkostninger forbundet med behandlingen
  • behandlingsmetoden
  • din alder (er du barn eller ældre er der metoder som bør overvejes)
  • din tandhistorie, herunder implantater, fyldninger og kroner

Det er nyttigt at diskutere blegemetoder med din tandlæge. Det bør du gøre før du prøver en tandblegningsmetode. Din tandlæge kan anbefale en behandlingsplan, der på bedste vis imødekommer dine behov. Du vil sandsynligvis diskutere et par forskellige tilgange til tandblegning.

Husk, at den tid det tager at gøre tænderne lysere kan afhænge af den type misfarvning, du har, og den metode, du bruger, til at gøre dine tænder lysere. Derfor er en tandlæge en god sparringspartner lige meget, hvilket løsning du vælger.

Professionel tandblegning på klinikken

Din tandlæge kan bruge flere forskellige behandlingsmetoder til at gøre dine tænder lysere enten på tandklinikken eller derhjemme. Generelt vil de behandlingsmetoder, tandlægen bruger, blege dine tænder med midlet carbamidperoxid. Dette nedbrydes til hydrogenperoxid og urinstof, hvilket retter sig tandens farve i en kemisk reaktion. Dette betragtes som en sikker måde at gøre tænderne lysere på. Det er både en interessant og effektiv måde at behandle på. Hør dine tandlæger om mulighederne.

Behandling på klinikken

En hvidblegningsbehandling på tandklinikken kan være gavnlig, fordi den fungerer meget hurtigt. Blegningseffekten via midlet kan også vare længere. Ofte har du kun brug for en times blegebehandling eller et par besøg for at gøre dine tænder en lysere nuance du bliver glad for. Dette skyldes, at koncentrationen af ​​hydrogenperoxid i de anvendte produkter er betragteligt større end i produkter, du får lov at bruge derhjemme. Behandlinger på klinikken anbefales, hvis du også har ”tilbagetrækkende tandkød” eller “nedslidt emalje”. Besøg din tandlæge og hør mere.

Din tandlæge kan også bruge lysbehandling, når du påfører blegemiddel på tænderne, hvilket er med til at fremskynde processen, men denne ekstra metode har ikke altid vist sig at være effektiv. Der er beretninger om virkningen, men der er mange parametre ift. lys, som bør tages i betragtning.

Hjemmebehandling gennem din tandlæge

Tandlægerne kan også hjælpe dig med at gøre dine tænder lysere i dit eget hjem. Din tandlæge kan i de fleste tilfælde fremstille dig specialtilpassede bakker, så de passer specifikt til din mund. Du vil ifm. dette tilføje en særlig gel til denne bakke / bøjle og bære denne i 30 minutter til 1 time om dagen (som anbefalet af din tandlæge) i et par uger for at gøre dine tænder lysere.

Hør mere om tandblegning via din tandlæge.